torstai 28. elokuuta 2008

Ei niin huonoa, ettei jotain vielä parempaa :)

En tainnu viime nurinassani mainita viime perjantaina lohjenneesta hampaasta... Ei siinä mitään, mut se hammaslääkäriin meneminen -itkupyörrytysheikotusoksennuskohtaus. HYI. (En oo ainakaan kahteen ja puoleen vuoteen käyny hammaslääkärissä).
No tänään se päivä oli kun oli pakko mennä paikkauttaa melkosen iso kolo kulmahampaasta. Lähestulkoon pyörryin jo odotushuoneeseen mennessäni, ja se lääkäri oli sitten vielä vartin myöhässä, joka odotusminuutti oli tuskaa. Oli niin lähellä, etten juossu ovesta ulos ja kotiin itkemään. Sen sijaan menin hampilääkärin penkkiin itkemään. Ihan oikeesti. NYYH. Itku pääs. Lääkäri selitti jotain lapsuudentraumoista, jotka on saattanu syntyä kun ei oo puudutettu ennen poraamista. Höpö Höpö. En ruvennu sille tarkentamaan, mut mun traumat on syntyny sen jälkeen ku oon täyttäny jo 20, ja ne sai alkunsa kunnallisessa hammashoitolassa erään "charmantin" lääkärin penkissä. Siinä penkissä jouduin viettämään liian monta tuokiota, ja palaamaan liian monta kertaa läpeensä nöyryytettynä ja alistettuna kotiin. Se kaikki päättyi kun tajusin, että voin vaatia toisen lääkärin suutani tonkimaan. Se ukko on historiaa, trauma ei näköjään vielä.

Tur i otur. Kotona odotti Sayn toinen lähetys :) Kirjekuoresta löytyi kaunis, unikko-kääreinen paketti.

Paketista löytyi siististi järjesteltynä nämä korttiaskartelutarvikkeet. Mukana oli jälleen myös sellainen oikea kirje ja itsetehty kortti. (Kortti on kuvassa vasemmalla alhaalla, kirjeen vieressä). Sanompa taas, että on mun Saylla homma hanskassa ja taito hyppysissä.
Viikonloppu menee Tervakoskella, mutta ens viikolla joku iltapäivä levitän kaikki korttivermeet pöydälle, ja annan luovuudelle vallan!
Tai ehkäpä otan tarvikkeet mukaan äitin luo, ja pyhitän siellä sopivan hetken askarteluun.
Kiitos Say!

1 kommentti:

kristiina kirjoitti...

Ompas muuten mahtavan kokoinen paketti!

Ja onnittelut urheasta hammaslääkärissä käynnistä!

Itselläni hammaslääkärikammo helpotti kun löysin mukavan hammaslääkärin. Siitä ilosta mielellään maksaakin. Mun kammoni on kyllä tullut siitä että porattiin eikä uskottu että haluan puudutuksen, eikä uskottu sitä ettei se pieni puudutusmäärä tehoa mulle sitten yhtään. Nykyinen lekuri puuduttaa niin että ei taatusti tunnu mitään. Ja uskoo jos ulahdan. Ei kiitos kunnallista enään. On tosin yksityisissäkin eroja. Tämä nykyinen tosiaan tarkistaa hampaat, edellinen vain paikkasi mitä valitin ja oli tarkistavinaan. Kun sitten otettiin tällä uudella röntgenkuvat löytyi ikäviä yllätyksiä kun paikat olikin irti ja pöpö oli päässyt alle. Onneksi löytyi niin saatiin korjattua!