torstai 27. marraskuuta 2008

Päivä

Olin tänään lastenhoitajana.
Ekana aamulla, aamupalan jälkeen tietty, keitin nakkikeiton valmiiksi lounaalle.
Sitten väkersin perunoista leimasimia, ja lapset leimaili sydämensä kyllyydestä kuvioita isoille papereille. Papereista tulee hienot kääreet joulupaketeille


(Miro työnjohtajana, istuu "jättiläispotassa")

Tämän jälkeen en suinkaan ollut saanut tarpeekseni aktiviteeteista, kello oli tässä vaiheessa vasta yhdeksän aamulla.

Lähdimme pihalle koko sakki. Ada päätti, että tänään on sopiva päivä hiihtää. No puettuani kolme kärsimätöntä lasta, raahattuani kaikki pihalle, tavaroineen päivineen, nukutettuani pienimmän vaunuihin, rupesimme hiihtämään. Ada ensin. Iloa riitti noin viideksi minuutiksi, hiihdettyjä metrejä ehkä 50, pyllähdyksiä muutama kymmen. Sitten Jami. Hiihdettyjä metrejä 3, eka pyllähdys riitti. Se siitä.

No onneksi riitti puuhaa muutenkin, laskettiin mäkeä, keinuttiin, kiikuttiin ja ehkä vähän taas kiukuteltiinkin.

Kuitenkin kun päästiin takaisin sisälle, ruokapöydän ääreen istahti kolme punaposkista onnellista ihmistä (yksi nukkui eteisessä vaunuissaan). Nakkikeittoa hupeni useampi annos, ja pienin ja toiseksi pienin lapsi nukahtivat helposti päiväunille. Ada 5v. olisi halunnut piirtää kanssani. Sanoin etten ihan heti ehdi, kun pitää laittaa ulkovaatteet kuivumaan ja kerätä astiat keittiöstä, niin suora palaute oli: "ai ooksä täällä siivojana, etkä lastenhoitajana?". Lasten äidin on ehkä syytä harkita lisähenkilökunnan palkkaamista, mä en enää riitä :)

Rakensin Adalle majan omaan huoneeseen, ja sieltä löytyi mukavat leikit niin, että hoitotäti/siivooja ehti torkahtaa hetkeksi, ennen työpäivän päättymistä.

7 kommenttia:

kristiina kirjoitti...

Mukavan kuuloinen päivä! :) perunaleimailu on kivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Eikös hoitajan pitäisi valvoa lapsia, eikä nukkua. Onnex ei mitään päässy tapahtumaan. Vastuutonta jättää lapsi leikkimään yksi ite mennä nukkumaan HYI HYI. Onneksi et ole meidän lapsenhoitaja :)

milla kirjoitti...

No onneksesi en ole.

Lasten äiti kyllä tietää miten lasten kanssa toimin, joten ei hätää sen puoleen.
Ois aika kaameeta, jos vielä 5-vuotiasta pitäis vahtia istuen vieressä tuijottamassa. Korvat onneks toimii, vaikka horroksessa olisinkin.

kristiina kirjoitti...

Mä voisin kyllä sulle yhden hoitolapsen lisää antaa jos hoitoon poika pitäs laittaa. Mutta koska ei vielä pidä niin en anna! Lälläslää! ;)

milla kirjoitti...

Ihanaa,
Kiitos luottamuksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

No ei sitä tartte vieres olla vahtaamassa, mut kyl hereillä pitää kuitenkin olla, koskaan ei tiedä mitä ne lapset keksii ku "hoitotäti" nukkuu eikä tee työtä, mistä saa palkkaa. Minkähänlainen maailma olis, jos kaikki vaan nukkuis töissä. Ei todellakaan mikään kiva paikka :(

milla kirjoitti...

Ahaa, siitä siis onkin kyse. Fintelligenssin eräässä biisissä sanotaan: "säälii saa kuka vaan, kateus pitää ansaita".

Mutta sen voin vielä sanoa, että tässä perheessä lapset on tottunu siihen, että päiväuniaikaan myös aikuiset lepäilee, on se sitten isi, äiti, mummi tai kummi, se on osa normaalia päivärytmiä. Ei se oo lapsille mikään erikoinen juttu, että hoitaja pötkähtää sohvalle, pienemmät nukkuu ja isompi saa valita nukkuuko vai puuhaileeko omiaan...On täysin eriasia, jos lapsista useempi on hereillä.
Vahinko ei tuu kello kaulassa, ei yöllä eikä päivällä. Yhtälaillahan se lapsi voi herätä yöllä ja satuttaa ittensä tai keksiä tehä jotain luvatonta, eikä vanhemmat silti pelkää mennä ite nukkumaan (toivottavasti ainakaan).

Pääasia on kai kuitenki se, että lasten vanhempien kanssa toimitaan hyvässä yhteisymmärryksessä lasten parhaaksi. Rehellinen, avoin peli :)